The Silver Coast

De Zilverkust, Silver Coast ofwel Costa de Prata is een heel bijzonder stukje Europa. En daarbinnen is Santa Cruz een pareltje. Bewandel de prachtige zandstranden, ga surfen bij Noah Beach House op Praia da Física, laat je verrassen bij O Spaghetti, kijk je ogen uit op de Fresh Market, bekijk “Penedo do Guincho”, fiets naar Silveira, hike naar Porto Novo. Geniet van de zee met de mooiste stranden en beste waterkwaliteit in Europa. Santa Cruz is gelukkig nog niet ontdekt door het grote toerisme. Je vindt er voornamelijk Portugezen die zelf op vakantie zijn.

Ook de regio heeft veel moois te bieden. Een boeiende mix van prachtige stranden, ruige rotskusten, vissersplaatsen, historische stadjes en natuur. Maar ook prachtige gelegenheden tot surfen, zeilen, golfen, fietsen en wandelen.

Onze thuisbasis is het kustdorp Santa Cruz in de gemeente A Dos Cunhados / Santa Cruz. Op nog geen 45 minuten van het vliegveld van Lissabon en vervolgens veel leuke bestemmingen op 30 tot 45 minuten met de auto. 

 

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven in 2,5 uur naar Lissabon. Vanaf daar is het 45 met de (huur) auto. Deze kan je huren op het vliegveld. Let wel op: Lang niet alle verhuurbedrijven zitten ook echt op het vliegveld. Dan wordt je met een busje naar de verhuurlocatie gebracht. Geen probleem verder, maar het kost je wel wat meer tijd en is wat stresserig. 

Je kunt ook een auto huren bij Areia Branca Rentals. Zij komen je halen op het vliegveld, brengen je naar ons vakantiehuis en zorgen dat je huurauto klaar staat bij het vakantiehuis op de oprit. Handig als je de drukte en wachttijden bij het verhuurbedrijf wilt ontlopen, maar ook als je meer koffers bij je hebt dan je huurauto aankan. 

De route vanaf het vliegveld is makkelijk. Via de A8 naar Torres Vedras en dan linksaf. Je bent er zo. Aan tol ben je een paar euro kwijt.